Tuesday, 24 May 2011

miMpi

maha suci Allah yang masih memberi nikmat khidupan y mmbolehkan sseorang hamba u terus mndekati, mngenali, mnyayangi, mngasihi, diriNYA y agung..Allahuakbar..
diri ini bukanlah ustz.. bukan jga ilmuan.. tp, u berkongsi, boleh la..kalau dulu, xpernah terlintas u mnulis2 seperti ni..kalau dulu, suka baca je y org tulis..lgi2 org y dikenali..maklumlah..diri ini sentiasa dahagakan ilmu, wlaupn bukan didalam kelas or bersama lecturer, ilmu tetap bleh dicari..antaranya, pembacaan lah..

dri dulu..dri sekolah lg, pmikiranku xsama ngn pmikiran org lain, xtau la nape mcm 2. kalau kwn2, diorg lebih berminat u merasai hidup remaja, berhibur, berseronok..tp bg aku, kseronokan tu biasa je..ntah, ape jua keadaan, ak akn rsa suka, seronok, tp kalau sedih, sedih jgk la kn..

dari zaman sekolah lg, ak terniat u KAWIN AWAL..adui la..org lain niat nk bljr tinggi2..tp ak, niat mcm 2 ..tp yela, keadaan kewangan la y akn mnjadi pnghalang, disamping kputusan keluarga..ape2 pn, bljr tetap bljr, tp bgiku, kalau belajar n ad isteri, lg best kot..terjaga semuanya..kan..bhgia plk 2..kui3..

tp apa2 pn, perlu jgk keizinan dr Allah..tp smlm, ak mimpi ak kawin..dgn sape ntah..tp kan, kisah sedih berlaku. tp diri ni tetap kuat, mgkin Allah nk uji kot, mungkin Allah nk hapuskan dosa2 lalu ngn bg ujian sesedih 2..mmg mimpi mcm ni,  lepas je kawin, duk sehari kt umah..bek la sgt ngn isteri, isteri pn, asyik senyum je mmngjang..hehe..sejuk hati ni y menengoknya..tp kan, tiba2 mimpi 2 mcm dicepatkan, mklumlah, mimpi,x teratur, kejap kt sana, kejap kt cni..ha, lepas 2, tibe2 isteri 2 dh ikut org lain..bekas kawan rapatnya kot, xkenal jgk, xnampk muka, kalau nmpk pn x kenal jgk..haha...punya la sedih hati ni, yela, org y disayangi pergi begitu je..bdohnya rasa, mcm mane  isteri sendiri boleh ikut laki lain..huhu..n then, ak call la dia, tp x angkat..msj pn x balas..sedihnya hati ni xsiapa tahu, tp dlm hati ni, wlau apepun  berlaku, kalaulah dia kembali, ak tetap akn maafkannya..terima balik..n lame jgk la dia x balik..last2, aku msj, ak bgtau dia, "dulu awk jnji, kalau dh jd isteri sy, awk akn lupakan org lain, dan syg sy sepenuh hati",,haaha,msj pn punye la jiwang..n then, x sangka, dia reply, "ok, sy balik"...haha..gembiranya hati ni x siapa tau..tp xsempat aku tgk dia balik,,tiba2...arghh, silaunya..sape plk y buka lampu ni..adui..rupa2nya masuk waktu subuh dh, mak y kejutkan..adui, rosak program aku..huhu.. xsempat nk tgk isteriku pulang,haha.. tp mimipi 2 buat ak x tenteram, mkan hati je, solat subuh pn kdg2 terfikirkan mimpi 2, sedih semacam je..subhanallah.. 

harapnya, biarla mimpi 2 kekal sebagai mimpi, dan x mnjadi reality.. mntak dijauhkan perkara mcm 2.. permudahkan urusanku yaAllah..hanya Engkau y memahami isi hati ini..makbulkan doaku n niat suciku itu.. permudahkan segala2nya yaRaBb..

2 la dia mimpiku semalam..25/5/2011..mimpi sebelum subuh, dlm pkul 5.45 pagi kot..cerite ini bukan rekaan semata2, n tiada kene mngena ngn y hidup atau mninggal dunia..salam kemaafan u semua, semoga sentiasa berbahagia mngecapi nikmat Allah y dikurniakan dgn penuh rasa syukur dan insaf.. all the best..

ila liqa'....maa' salamah:-)

wsalamwbt..

2 comments:

~aku dan die~ said...

nice mimpi n jln penceritaan yg menarik! ;)
moga dijauhkan dari mimpi mcm tu :)

rindu-one said...

moga dijauhkan..ameenn40x

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...